«VINNYTSIA STRONG»: у ВДПУ ім. Михайла Коцюбинського презентували фотопроєкт Костянтина Ревуцького

17 лютого о 12:00 у приміщенні Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського відбулась презентація проєкту «VINNYTSIA STRONG». В рамках заходу демонструвалась фотовиставка художника-документаліста Костянтина Ревуцького з Ізюму, Бахмуту та Вінниці.

Захід відвідали чимало гостей, студентів та просто небайдужих людей. Також побачити виставку та подякувати Костянтину за творчість, яку він демонструє всьому світу, завітали заступниця міського голови Галина Якубович та директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

«Вже вкотре Костянтин зібрав нас аби показати реальну картину наслідків російсько-української війни. Сьогодні ми бачимо ці світлини і розуміємо, що не здамося ні ми, ні наші Збройні Сили, які відстоюють демократичні цінності та незалежність. Окрема вдячність автору за те, що він у своїх роботах показує реальну картину наслідків російської агресії. Ми все відбудуємо, але людей на жаль не повернеш», — зауважила заступниця міського голови Галина Якубович.

Директорка департаменту освіти Оксана Яценко додала, що на жаль, ці знімки це реальне життя нашої реальної України. «Саме тих людей, які проживають у будь-якому куточку країни. Адже, зруйноване життя і у дітей, і у дорослих. Це все вже історія, і колись ми будемо про це говорити нашим нащадкам та пишатимемось, що ми українці — нація яка об”єдналася і перемогла ворога», — сказала вона.

Як зауважує Костянтин, то світлини коментують цей захід краще за нього, адже в них зображені його емоції, та емоції усього українського народу, який постраждав від російської агресії.

По завершенню фотовиставки з вдячністю до учасників за присутність та великою гордістю до випускника ВДПУ ім. Михайла Коцюбинського Костянтина Ревуцького, звернулась ректорка ВДПУ Наталія Лазаренко: «Приємно бачити, що сьогодні тут у стінах ВДПУ чимало студентів, гостей і колег, які знайшли час та відвідали виставку талановитого художника-документаліста Костянтина Ревуцького. Сьогодні у відвідувачів заходу очі сповнені тривогою та водночас вірою в нашу Перемогу. Адже ми знаємо, що незабаром вона буде, але дається вона дуже дорогою ціною», — сказала вона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin