«ПрофесіїCheck»: у Вінниці для місцевих школярів відбувся івент

16 лютого, у Вінниці в концерт-холі закладу «Монблан», комунікаційне агентство pedan|buro спільно з телеведучим та громадським активістом Олександром Педаном за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID, провели профорієнтаційну конференцію «ПрофесіїCheck» для вінницької молоді.

200 учасників, а саме учні дев’ятих, десятих та одинадцятих класів взяли участь у конференції.

Спікерами заходу стали відомі та успішні фахівці у різних сфер, а саме: стендап-комік і гуморист, актор, волонтер – Василь Байдак, засновник агрокомпаній Макош, Wonder – Віктор Поліщук, лікарка-кардіолог – Олександра Телегузова, тестувальниця-автоматизатор ІТ-компанії EPAM – Олександра Мошняга, модератор – Олександр Педан.

На івенті юнацтво дізналось більше про актуальні професії та можливості кар’єрного зростання в Україні, також учасники зруйнували для себе стереотипні уявлення про той чи інший фах.

Як розповів один зі спікерів конференції Василь Байдак, то питання вибору професії завжди неабияк актуально для молоді. «Згадуючи свої шістнадцять, коли я мав обирати майбутнє, а тоді я самостійно не міг зробити навіть замовлення у ресторані, і, звісно місце де буду навчатись обирали батьки.
Вони сказали, варто бути юристом, оскільки ми юристи, давай теж спробуємо. З часом, я обрав іншу для себе професію, отож і сьогодні розкажу школярам про свій власний досвід», – сказав стендап-комік Василь Байдак.

Він також додав, що зараз, тут, ми навряд чи змінимо думку дітей, проте вони послухають та зроблять певні висновки на майбутнє.

Як розповіла начальниця відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти ВМР Наталія Перекрестенко, то департамент освіти уже другий раз співпрацює з Олександром Педаном, в листопаді вже проводили «НеЛекції» і тоді було залучено 400 учнів та батьків і вчителів, зараз – близько 200.

«Напевно кожна дитина починає задавати собі питання вибору професії ще в класі сьомому чи восьмому. Обрати ким ти будеш в майбутньому непросто. Звісно, діти хочуть з кимось про це поговорити – і не лише з батьками та вчителями. Тому саме такі зустрічі приносять їм задоволення і користь, адже вони дійсно можуть поспілкуватися з представниками різних галузей. Це допоможе дітям обрати свій шлях. Зараз воєнний час, проте дітям потрібно робити цей вибір, хоча цьогоріч їм ще важче ніж було раніше, оскільки треба обирати таку професію, щоб потім бути корисним для нашої країни», – сказала Наталія Перекрестенко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin