Що передав вінницьким спецпризначенцям Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб: деталі

Starlink та 2 000 хімічних грілок, які використовують передові армії світу, отримали спецпризначенці Вінницького зонального відділу військової служби правопорядку, які виконують бойові завдання на фронті. Передали бійцям ці засоби зв’язку та обігріву засновники Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Вінницький міський голова Сергій Моргунов та голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

Сергій Моргунов нагадав, що ініціатива знайти та передати хімічні грілки українським захисникам належить керівнику Гумштабу Володимиру Гройсману. З вінницькими ж спецпризначенцями міська рада співпрацює ще з 2014 року, зазначив очільник Вінниці.

“Бути постійно на зв’язку з підрозділами та мати можливість зігрітися в польових умовах – важливо на передовій. Вінницькі бійці були досить активно залучені в бойові дії ще з початку російсько-української війни, з 2014 року. З того часу ми з ними співпрацюємо. Сьогодні передаємо партію грілок, які вже наші військові оцінили і підтвердили, що в них є велика потреба взимку. Також наш комітет по фізкультурі і спорту вирішив придбати Starlink, згуртувалась спортивна спільнота міста, а ми знаємо, що чимало спортсменів та тренерів зараз теж на передовій. Взагалі сьогодні кожен вінничанин в міру своїх можливостей намагається щось зробити для фронту. Будемо надалі допомагати хлопцям із забезпеченням. Працюємо на Перемогу”, – додав Сергій Моргунов.

Голова обласної ради Вячеслав Соколовий зазначив, що важливо допомагати нашим захисникам у всьому.

“Міжнародні партнери сьогодні виходять на нас із пропозиціями щодо тих чи інших засобів обігріву. Наприклад, Штаб отримав 240 пічок-буржуйок від родини вихідців із Вінниччини, а нині громадян Німеччини. Не знаючи особисто нікого з нас, вони дізналися про діяльність Штабу та переконалися, що нам можна довіряти”, – додав Вячеслав Соколовий.

Закупівлю Starlink організував комітет по фізичній культурі та спорту ВМР. За словами його очільника Сергія Краєвського, загалом же спортивна галузь міста зібрала вже понад мільйон гривень для ЗСУ.

“Зараз всі розуміють, і спортивний комітет не виключення, що нам потрібно робити максимум для фронту. Якщо ми цього не зробимо сьогодні, то завтра вже може бути пізно. Ті, хто зараз у тилу – мають викладатися на 100%”, – говорить Сергій Краєвський.

Начальник відділення спеціального призначення Вінницького зонального відділу військової служби правопорядку подякував Гумштабу за надану допомогу.

“Ми виконуємо завдання в зоні бойових дій, там фактично немає зв”язку. Starlink для комунікації між підрозділами – дуже важливий. Я вдячний, що нам допомогли, аби його отримати. Наше виконання завдань в зоні бойових дій буде ще продуктивнішим і більш мобільним. Хімічні грілки теж будуть корисними, адже вони гріють декілька годин. Ми весь час знаходимося в лісах, полях, де немає можливості зігріватися”, – говорить начальник відділення спеціального призначення Вінницького зонального відділу військової служби правопорядку.

Нагадаємо, всього Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб закупив 30 тисяч хімічних грілок для військовослужбовців Вінниччини, які несуть службу на передовій. Це сучасний засіб обігріву, який використовують передові армії світу. Перші 10 тисяч днями передали бійцям 59-ї бригади.

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був заснований у березні Вінницькою міською та Вінницькою обласною радами з метою подолання викликів, які поставила перед Україною війна. Його очолює Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin