У Вінниці відбудеться презентація проєкту до Дня Героїв Небесної Сотні та річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну: деталі

16 лютого 2023 року о 15:00 у виставковій залі Вінницького літературно-меморіального музею М. М. Коцюбинського відбудеться презентація проєкту до Дня Героїв Небесної Сотні та річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну. В рамках заходу демонструється фотовиставка художника-документаліста Костянтина Ревуцького та виставка творів живопису Революції гідності Ігоря Зозулі. Організаторами виступили департамент культури Вінницької міської ради та музей М.М. Коцюбинського.

Кожна з 50 експонованих робіт є унікальною, адже творилися вони авторами безпосередньо по гарячих слідах на лінії фронту та під час революції.

На знімках Костянтина Ревуцького відображені наслідки окупації українських міст російськими військовими, ракетних обстрілів та вибухів, а також неймовірна відвага українських захисників і захисниць та простих громадян нашої держави.

Полотна Ігоря Зозулі охоплюють період Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013-2014 рр., учасником яких він був. Ці події ознаменували боротьбу та незламність українського народу, який не мириться з беззаконням та несправедливістю, а відстоює свою незалежність, свободу та право вибору.

«В 2014 році розпочалася війна, яка стала шоком для більшості громадян України, спокійне і колись тихе життя закінчувалося там, де ступала нога російського солдата. Завдяки нашій армії, яка з кожним роком міцніла і продовжувала захищати всю Україну, громадяни могли не відчувати наслідків війни в повному обсязі. Проте, 24 лютого 2022 року, життя українців знову похитнулося та поринуло у відчай від повномасштабного вторгнення росії в Україну. Вищезгаданим трагічним подіям передували дві революції в яких повстав нескорений народ. Запрошуємо вінничан до перегляду», – говорить директорка Вінницького літературно-меморіального музею М. М. Коцюбинського Лариса Кравченко.

Виставковий проєкт триватиме до 3 березня.

Вхід вільний.

Телефон для довідок: 64-71-02.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin