Як минув рік у Деснянському старостинському окрузі?

В минулому році жителі Десни згуртувалися навколо допомоги військовим, облаштовували укриття та приймали переселенців. Як повідомила староста Деснянського старостинського округу Галина Обливач, звітуючи про підсумки за 2022 рік, в окрузі торік зробили новий спортивний майданчик, ремонтували дороги, покращували освітлення тощо.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов звернув увагу на необхідності збереження стабільності та розвитку Деснянського старостинського округу.

Серед іншого, в своєму звіті Галина Обливач звернула увагу на те, як Десна допомагала військовим та вимушеним переселенцям, а також на інші напрямки роботи.

Допомагали військовим та вимушеним переселенцям

“Початок 2022 року змінив всі стратегічні плани та цілі Деснянського старостинського округу як всієї громади, так і всієї країни, – зазначила Галина Обливач. – Селище згуртувалося. За координацією з Вінницької міської ради створений центр з охорони громадського порядку”.

За словами старости, жителі Десни долучились до збору коштів на обмундирування, бронежилети та рації для військових, виготовляли захисні сітки для них та продовжують виготовляти окопні свічки. А місцеве підприємство в рамках благодійної допомоги виділило для потреб ЗСУ та ВПО – 11,2 т. борошна та передало два автомобілі RENAULT DUSTER.

Послуги, гуртки, програми

Старостинський округ з офісом старости, центром обслуговуванням громадян та віддаленими робочими місцями у селищі створений в 2018 році. Працівники округу надали понад 1142 послуги з яких: довідок – 162, податкових оголошень – 180, особистий прийом старости – 800 громадян.

Спеціалісти ЦНАП «Прозорого офіс», які працюють віддалено на базі центру обслуговування громадян, надали 141 послугу по соцспрямуванню, департаменту земельних ресурсів – 32 послуги. Адміністратори ЦНАП «Прозорий офіс» – 6713 послуги.

Значну увагу приділяли цифровізації муніципальних послуг. Продовжують працювати активні джерела обміну інформацією з мешканцями – це групи у Viber, що налічують 553 учасники. Офіційна сторінка КЗ «Деснянський заклад дошкільної освіти Вінницької міської ради» у Facebook нараховує 189 користувачів.

В селищі запрацювали гуртки з вивчення іноземних мов, “Дошколярик”, “Творча майстерня”.

До Дня селища у співпраці з відділом молодіжної політики, згідно програми «Місто молодих на 2021 – 2023 роки», провели «День Української Державності».
Рада з питань історії, культурної спадщини та топоніміки підтримала пропозицію жителів Деснянського старостинського округу, як результат – вулиця Гагаріна перейменована на вулицю Лесі Українки.

Зменшилась злочинність

“У приміщенні старостинського округу кожну середу веде прийом старший дільничний офіцер поліції відділу поліції №2 Вінницького районного управління поліції, – каже староста. – За період його роботи в селищі значно зменшилась кількість кримінальних та адміністративних правопорушень.”

Укриття та пункт обігріву

За словами Галини Обливач, на території селища розміщене укриття, яке привело до ладу місцеве підприємство. Облаштовані укриття і в підвалах окремих багатоквартирних житлових будинків.

“Триває капітальний ремонт укриття в дитячому садочку, – розповідає Галина Обливач. – Для забезпечення роботи закладу та функціонування укриття тут є генератор”.
Також в селищі є пункти обігріву.

Розвиток інфраструктури

“Працюючи в умовах воєнного стану та дії постанови КМУ №590 нам все-таки вдалося виконати важливі інфраструктурні проєкти, – каже Галина Обливач. – Зокрема, побудовано мережу зовнішнього освітлення на вулиці Лесі Українки протяжністю 2,3 кілометра та освітлення дороги від вулиці С. Зулінського до Житомирського шосе протяжністю 533 м”.

Також, за цей рік в окрузі облаштували новий спортивний майданчик, капітально відремонтували дорогу, що сполучає вулицю С. Зулінського та Житомирське шосе, відремонтували частини тротуару на вулиці Лесі Українки, покращили щебеневе покриття вулиці Князя Володимира та дороги до місцевого кладовища.

Довідка.
Площа Деснянського старостинського округу – 627 200 м2. Населення Деснянського старостинського округу – 1632 людей, з них: дітей до 14 років – 180, дорослого населення – 781, пенсіонерів – 630, ВПО – 41.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin