Вінничан запрошують долучитися до соціальної ініціативи «Подаруй іграшку на музейну ялинку»

З 16 грудня у виставковій залі колекцій та мініатюр Музею моделей транспорту стартує проєкт «Різдвяний калейдоскоп». Це виставка авторських ляльок та виробів майстрів народної творчості, яка триватиме до 19 січня. Організатори до відкриття експозиції планують підготувати атмосферну фотозону із ялинкою, яку уже придбав музей. І запрошують усіх вінничан приєднатись до соціальної ініціативи «Подаруй іграшку на музейну ялинку» – приносити ялинкові прикраси, щоб разом створити для всіх відвідувачів святковий різдвяний настрій.

Офіс туризму Вінниці спільно з ГО «Вінницький музей моделей транспорту, ретротехніки, колекцій мініатюр» та творчою спільнотою «Teddy lounge club» із 16 грудня готують для вінничан унікальну виставку авторських ляльок та виробів сувенірної платформи подарунків з вінницькою душею «BYVI» від провідних місцевих хендмейд майстрів та майстринь. Експозиція буде змінюватись та поповнюватись.

Для створення різдвяної і новорічної атмосфери у музеї моделей транспорту буде створено фотозону, для якої уже придбано головний атрибут зустрічі Різдва і Нового року – ялинку. Тепер її потрібно прикрасити, тож організатори проєкту «Різдвяний калейдоскоп» запрошують вінничан долучитись до соціальної ініціативи «Подаруй іграшку на музейну ялинку». Уже з 1 грудня усі охочі можуть приносити ялинкові прикраси до музею, який працює щодня без вихідних з 11:00 до 19:00.

«Платформа подарунків «BYVI» об’єднує майстрів і майстринь хендмейду, а зараз ми вирішили об”єднати вінничан спільною метою – створення святкової атмосфери з частинкою душі тих, хто даруватиме іграшки для музейної ялинки. Сподіваємося, що люди приноситимуть прикраси з цікавими історіями, яка, впевнена, є у кожного з нас. Іграшка, яка асоціюється з теплом батьківської хати, із запашним бабусиним пирогом, з колядниками та щедрою кутею, – каже директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська. – Найцікавіші історії і фото подарованих іграшок ми розмістимо на наших сторінках у соцмережах».

Першими відвідувачами виставки 16 грудня стануть діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, для яких відома майстриня Ірина Трибунська проведе майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки. Гарно вбрана святкова ялинка створить для малечі чарівну передріздвяну атмосферу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin