З Вінниці відправлять 20 металевих пічок-буржуйок для наших захисників та захисниць

Виготовили металеві пічки для бійців вінницькі майстри, на замовлення депутатів міської ради. У межах акції “Тепло від дому до окопу” буржуйки передють до міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.
 

Як розповів секретар міської ради Павло Яблонський, це лише початок: у майбутніх планах – виготовити більше буржуйок для військовослужбовців.

“У березні, коли розпочалась повномасштабна війна, вінницька міська рада і облрада в особі Сергія Моргунова і Вячеслава Соколового, підписали рішення про створення Міжрегіонального гуманітарного штабу. Його очолив Володимир Гройсман. Впродовж 9 місяців штаб допоміг багатьом громадам: Харкову, Маріуполю, Чернігову, Миколаєву та іншим. Тож, з приходом зими, гуманітарний штаб започаткував проект, щоб зібрати буржуйки й передати нашим хлопцям, які зараз на передовій. І депутати міської ради до цього долучились”, – розповів Павло Яблонський. 


Виготовлені за спеціальним замовленням металеві пічки обігріватимуть військових із вінницьких підрозділів, які перебувають на фронті.  В окопах без пічок – ніяк, за допомогою них можна і зігрітися, і речі просушити, і приготувати гарячу їжу. Разом з буржуйками в рамках акції на фронт передадуть домашні смаколики.  

За словами депутатки міської ради Світлани Василюк, акція “Тепло від дому до окопу”, започаткована Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом – безстрокова. 

“Це абсолютно необхідно для наших хлопців на передовій, яким ми завдячуємо тим, що можемо жити і працювати на Перемогу. Хочу, щоб наші військові після важкого дня могли повертатися у свій бліндаж і на буржуйці висушити одяг та заварити собі чашку гарячого чаю, згадати своїх рідних. Важливо, щоб вони були обігріті нашим теплом. Саме завдяки захисникам і захисницям України сьогодні твориться наша спільна перемога”, – розповіла Світлана Василюк.

Пані Світлана закликала всіх небайдужих вінничан доєднатися, адже із настанням зими така допомога фронту є вкрай важливою.
 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin