Вінницькі марки із серії «Побратими» доставили до муніципалітету Кельце в Польщі ВМР

11 листопада, символічно у День Незалежності дружньої Польщі, у Вінниці презентували унікальну поштову марку під назвою «Два міста – одне серце. Кельце – Вінниця». Того ж дня примірник маркованого конверта одразу із церемонії спецпогашення було відправлено до польського міста Кельце разом з тематичною листівкою. 22 листопада він дістався до адресатів – муніципалітету найдавнішого міста-побратима Вінниці.

Ексклюзивна поштова марка стала першою у серії поштових марок, конвертів і листівок під назвою «Побратими». На марці зображено дружнє рукостискання у кольорах державних стягів України та Польщі всередині єдиного серця.

Їх планують випускати у Вінниці на знак подяки містам інших країн, котрі від початку повномасштабної війни росії проти України підтримують і допомагають українському народові і, зокрема, громаді Вінниці.

Ідея створення цієї серії належить Вінницькому міському голові Сергію Моргунову. А реалізовуватимуть її комунальні підприємства Офіс туризму Вінниці та Інститут розвитку міст у співпраці з «Укрпоштою». Перша з марок невипадково присвячена польському Кельце, яке є найдавнішим побратимом Вінниці – наступного року партнерським і побратимським стосункам між містами виповниться 65 років.

Примірник маркованого конверта разом з листівкою із зображенням малюнку вихованців муніципального дитячого садка №34 м. Кельце, який навесні цього року прибув до Вінниці з черговою партією гуманітарної допомоги від громади цього міста, дістався до Польщі 22 листопада. У цей же день президент міста Кельце Богдан Вента також поставив на одному з маркованих конвертів місцевий штемпель поряд з вінницьким, і відправив назад до України. Про це повідомляється на офіційному сайті муніципалітету Кельце: https://cutt.ly/IM8ty0g

Нагадаємо, наклад поштового блоку «Два міста – одне серце. Кельце – Вінниця» складає лише 20 примірників. Більшість з них отримали музейні заклади та польські партнери.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin