У Вінниці в День Гідності та Свободи вшанували пам”ять загиблих на Майдані

Усі присутні, схиливши голови у хвилині мовчання, вшанували пам’ять Героїв. Також відбулось делеговане покладання квітів до Пам’ятного знаку Небесній Сотні та Героям АТО.

«Революція Гідності виховала покоління Героїв. А Герої не вмирають!» – написав на своїй сторінці у фейсбук міський голова Сергій Моргунов.

День Гідності та Свободи встановлений на знак ознаменування патріотизму та мужності громадян, стали на захист демократичних цінностей і європейського вибору нашого народу.
По усій території України організовувались майдани, які були символом патріотизму та національної свободи. Сьогодні пам”ять про вінничан, про всіх українців, які загинули в ім”я Української держави, єднає, гуртує та надає сили на подальшу боротьбу.

Нагадаємо, 21 листопада 2013-го року на Майдані Незалежності у столиці України – Києві, розпочалася акція протесту проти рішення Кабінету Міністрів України призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

На ці події відбулась бурхлива реакція прихильників євроінтеграції, які згодом організували Майдан. Після того як 29 листопада на Євромайдані відбувся мітинг із закликом до відставки уряду та дострокових парламентських виборів, влада застосувала силу.

30 листопада вночі відбувся кривавий розгін громадян з Майдану. Таким чином було зрозуміло, що країна рухається до авторитаризму, засадничі принципи якого відчуло на собі українське суспільство: зневага до прав людини, корупція на всіх рівнях влади, свавілля правоохоронних органів, репресії проти незгідних громадян. Протести охопили столицю та з проєвропейських перетворилися на антиурядові та стали досить масштабними.

Революція Гідності об’єднала Україну. Сьогодні уся держава бореться за свободу та кордони надзвичайно дорогою ціною – ціною власного життя.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin