Департамент соціальної політики міської ради долучився до флешмобу “Жовта стрічка”

Громадянський спротив “Жовта стрічка” виник навесні 2022 року в Херсоні майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території, зокрема у Бердянську Енергодарі, Луганську, Новій Каховці, Криму та окупованих містах Донеччини.

“Попри постійну загрозу життю, викрадення й тортури активісти продовжували підпільний протест. На вулицях міст з”являлися проукраїнські плакати, а на парканах, деревах і навіть будівлях окупаційних адміністрацій – пов”язана жовта стрічка як символ опору російській окупації”, – зазначає директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Сьогодні, “жовта стрічка” на Херсонщині має щасливий фінал – 11 листопада українська армія звільнила Херсон та всю правобережну Херсонщину. Проте близько 20% території України й досі залишається окупованою. Там продовжують чинити спротив сміливі українці.

Саме тому колектив департаменту соціальної політики закликає усіх підтримати мужніх людей, які висловлюють непокору окупації та пов’язати сьогодні на одяг чи розмістити у себе на дверях, балконі, паркані, в офісі жовту стрічку на знак того, що вболіваєте за українців на тимчасово окупованих територіях та підтримуєте їхнє прагнення свободи.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin