У Вінниці відбулась літературна зустріч із Тамарою Горіха Зерня

Українська письменниця, що підкорила серця читачів не тільки на Батьківщині, а й далеко за її межами, приїхала до Вінниці вдруге. Під час двогодинної зустрічі пані Тамара розповіла про волонтерську діяльність і небезпечні поїздки на Схід, пригадала історію створення та успішну презентацію першої книги в ветеранському наметі на Книжковому Арсеналі, поділилась думками про війну та її вплив на літературу.

Тамара Горіха Зерня дебютувала на літературній ниві із романом «Доця», який отримав у 2019 році звання «Книга року» BBC. У ній письменниця розповідає про події чотирнадцятого року в Донецьку, а у наступному своєму творі – детективі «Принцип втручання» порушує болючу проблему адаптації людей після війни.

«Ми – українці обов’язково переможемо, тому що як і герої моїх книг вміємо жити та єднатись, боронячи рідну землю», – наголосила письменниця Тамара Горіха Зерня.

Шанувальники таланту Тамари Анатоліївни мали змогу поділитись враженнями від прочитаних книг, поставити свої питання авторці та взяти у неї автограф.

Організаторка фестивалю Тетяна Верещак разом із пані Тамарою відвідати Вінницьку бібліотеку-філію №1, одну з найстаріших книгозбірень міста. Її завідувачка Ольга Вергун провела екскурсію, розповіла про численні проєкти, живе спілкування з вінницькими письменниками й митцями, розмаїття майстер-класів та пізнавальних курсів, що увійшли в систему культурно-мистецьких заходів закладу.

«Наша гостя переконалась, що сучасний бібліотечний простір – це водночас місце для рекреації та відкритий майданчик для навчання й роботи», – говорить в.о. директора ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Тетяна Верещак.

По завершенню зустрічі Тамара Горіха Зерня подарувала бібліотеці ексклюзивну книгу Любові Загоровської «Моя УПА».

«Маємо сподівання, що знайомство з талановитою письменницею стане надійним підгрунттям для подальшої співпраці в межах Вінницького книжкового фестивалю», – каже Тетяна Верещак.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin