Що вінничанам робити з продуктами в холодильнику у разі вимкнення електроенергії?

Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері: у холодильнику має бути температура 4 градусів або нижче, а у морозильній камері – 0 або нижче.

Підготуйтеся до надзвичайної ситуації: заморозьте контейнери з водою, щоб мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4 градуси або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості, придбайте сухий або блоковий лід.

Коли електроенергію вже відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими, так продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці.

Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Викиньте їжу, якщо температура вище 4 градусів. Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці.

Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4 градуси або нижче.

Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоб перевірити її безпечність, якщо маєте сумніви – викиньте її.

Викидайте з холодильника продукти, що швидко псуються (м’ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, молочні продукти та їх залишки) через 4 години без електроенергії або джерела холоду.

Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin