Підвал «чергового» вінницького садочка переобладнали під комфортне укриття

Підвал «чергового» вінницького садочка переобладнали під комфортне укриття на понад півтисячі дорослих і дітей. Тут все відповідає вимогам ДСНС щодо безпеки вихованців.

Про це повідомляє ВІТА.

Приміщення розділене на зони: є окремі туалетні кімнати з раковинами, бойлер для підігріву води. Також є ліжечка для найменших діток, аби на час тривоги вони могли продовжити свій денний сон.

Іграшки з дому заспокоюють, коли доводиться довго перечікувати тривогу.  Як це було коли рашисти, буквально засипали Українські міста «шахідами». Тоді малеча, яка прийшла до садочка ще до оповіщення про ракетну небезпеку, пів дня провела в укритті.  

Коли зрозуміли, що ми тут надовго, то зрозуміли й те, як важливо мати запас води, їжі, обігрівачі, – говорить завідувачка дитсадочка Анна Пляцок.

Електроутеплювачі є у кожній кімнаті. В укритті встановили витяжку, провели нове освітлення. Є тут і окремі санвузли та рукомийники із теплою водою. В ігрових кімнатах – поклали лінолеум. 

Завдяки міській владі отримали кошти для облаштування цього підвального приміщення, щоб воно було ще й безпечним, – каже Анна Пляцок.

Цей садочок одним із перших відчинив свої двері для малечі міста. Наразі заклад приймає діток і з інших дитсадків. Вихователі сподіваються – укриття не стануть у пригоді, але розуміють, мають бути готові до будь-яких викликів. Закінчили ремонт найпростішого укриття не лише у цьому садку.

Нині на випадок критичних ситуацій школи та садочки Вінницької громади оснащують генераторами різної потужності. Одні забезпечують електроенергією найпростіші укриття. А завдяки більш потужним, заклади освіти можуть стати пунктами обігріву і харчування.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin