У садочках Вінницької міської територіальної громади продовжують приводити до ладу укриття

У садочках Вінницької міської територіальної громади продовжують приводити до ладу укриття. Днями поточний ремонт завершили в «Дошкільному навчальному закладі №7». А в понеділок, 17 жовтня, тут завершили умеблювання та зонування простору.

В укритті діти зможуть не лише перечікувати тривогу, а й гратися, навчатися та спати. Тут встановили wi-fi, радіо і ще планують підключити телевізори.

За словами завідуючої закладу Олени Просєкової, найпростіше укриття розташоване в підвальному приміщенні садочку, має площу 320 квадратних метри, кілька виходів і може одночасно розмістити 533 людини.

«Ремонтні роботи тривали майже місяць, – розповідає Олена Просєкова. – За цей час приміщення обладнали притяжною та витяжною системами вентиляції, зробили додаткове розведення електроенергії, санвузли, встановили вмивальники, побілили стіни, розмежували кімнати. Також зробили стяжку, адже відповідно до норм, підлога має бути твердою.»

Працівники садочку розмістили в укритті ліжечка та інші меблі, розділили простір на ігрові зони з іграшками та матеріалами для творчої роботи, а також декорували стіни аби створити відповідний емоційний настрій.

Крім того, у сховищі є запас технічної та питної води, а також запаси провізії. Це продукти з тривалим терміном придатності та в герметичних упаковках: сухі сніданки, печиво, бублики, сухарики.

Завдяки допомозі від ЮНІСЕФ, сховище оснащене аптечками, баками для технічної води та комплектами освітніх матеріалів.

Ще один плюс – в підвальному приміщенні буде тепло.

«Таким чином, ми зможемо підтримувати рекомендовану температуру, – розповідає Олена Просєкова. – До того ж, на випадок відсутності електроенергії, міською радою буде встановлений генератор.»

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin