Учні «Вінницької початкової школи № 5» можуть зараховуватися (переводитися) на дистанційну форму здобуття освіти Повідомляє Вінницька міська рада;

Вінницька початкова школа № 5 є комунальною власністю Вінницької міської територіальної громади, що забезпечує потреби громадян у здобутті початкової освіти. 26 серпня, на сесії Вінницької міської ради внесли зміни та затвердили в новій редакції статут комунального закладу «Вінницька початкова школа № 5».

З 1 вересня 2022 року даний заклад зможе забезпечувати здобуття початкової освіти ще і за дистанційною формою. Це рішення офіційно задокументувало, що учні цього освітнього закладу зможуть зараховуватися (переводитися) на дистанційну форму здобуття освіти на підставі особистої заяви одного з батьків (або особи, які їх замінюють).

Новий навчальний рік, який незабаром розпочнеться, стартуватиме у надскладних умовах воєнного стану. В цих реаліях дуже важливо, щоб усі діти мали можливість отримувати освіту. Тому батьки мають можливість обрати, в якій формі будуть навчатись їхні діти і підбирати відповідний заклад освіти, який зможе задовільнити їхні запити.

«Сьогодні підготовка закладів освіти Вінницької міської територіальної громади до нового навчального року відбувається на засадах постійної комунікації з усіма учасниками освітнього процесу і, особливо, з батьками школярів, – розповідає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. – Тому намагаємось сформувати таку освітню систему міста, яка з одного боку буде безпечною, з іншого – якісною. Педагогічні колективи, які дбають про збереження високого рівня освіти в своїх закладах, тестують різні методичні рекомендації, використовують сучасні методи та новітні технології. Ми знаходимось в постійному пошуку вдосконалення освітнього процесу в тих складних умовах, в яких сьогодні опинилась вся країна».

Один із таких кроків – запровадження на базі КЗ «Вінницька початкова школа № 5» дистанційної форми навчання.

Дистанційне навчання у закладі буде організовано відповідно до Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого галузевим Міністерством, і буде здійснюватися відповідно до освітньої програми.

У разі потреби дистанційне навчання може бути організоване за індивідуальним навчальним планом.

Планується, що вчителі школи № 5 працюватимуть з дітьми за новими алгоритмами, використовуватимуть сучасні навчальні онлайн-платформи, щоб дітей глибше залучати до освітнього процесу і отримувати гарний результат. Для цього є вже низка напрацювань.

«Школа турбується про те, щоб діти початкових класів мали змогу навчатись якісно. Дистанційне навчання з використанням мультимедійних програм дозволить це зробити», – говорить директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin