Вінничани у складі танцювальної команди «Мрія» отримали Гран-прі фестивалю у Південній Кореї

Частиною команди «Мрія» стали вінничани Валерія Сахаудінова, Анастасія Попова, Даша Нагірняк та Євгеній Жижко.

З початком війни, вони як і багато наших співвітчизників, залишили рідні домівки у пошуках безпечного місця проживання за кордоном. Та навіть на відстані їхні серця не були спокійні.

Саме тоді у ГО «Всеукраїнське молодіжне спілкування» та організації «Ich halte dich» із Німеччини народилася ідея об’єднати свої сили та створити некомерційний проєкт на підтримку біженців із України в Європі. Свою назву «Мрія» проєкт отримав після 27 лютого, коли було знищено найбільший український літак і з’явилося гасло: «Вороги знищили наш літак, але ніколи не знищать наші мрії». Команду організували 37 молодих людей, як втратили дім після війни та евакуювалися до сусідніх країн.

«Команда «Мрія» танцювала з яскравими посмішками, навіть з огляду на те, що з середини проривалися біль та турбота про Батьківщину. Своїм виступом учасники виразили надію та впевненість у світле майбутнє своєї країни, яка знову підніметься. Історія високого польоту вплелася в композицію і втілилась у чудовому танці», – сказав голова журі Кім Бен Джо.

Після виступів у Сеулі, Пусані та Чонджу українська команда отримувала бурхливі оплески глядачів, які скандували «Слава Україні!».

«Я хочу подякувати всім, хто до цього часу надавав нам підтримку. Також хочу передати чудові новини моїм знайомим, які зараз в Україні, де продовжується війна. Впевнена, коли вони почують про нашу перемогу, то зможуть затанцювати разом із нами український непереможний танець», – говорить учасниця команди з Вінниці Валерія Сахаудінова.

Команда «Мрія» залишиться у Південній Кореї до кінця липня та продовжить свої виступи у різних містах. Окрім того, танцівники дають інтерв’ю корейським і міжнародним ЗМІ, увага яких зосереджена на подіях в Україні. Після повернення, команда проведе низку концертів до Дня Незалежності України та тур по 40 містах Європи, щоб продовжувати говорити про силу української мрії та надалі привертати увагу міжнародної спільноти до війни в Україні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin