Міжнародна організація з міграції України надала 2880 м² фанери та 3600 м² брезенту для усунення наслідків теракту За інформацією Вінницької міської ради

14 липня рф завдала підступний ракетний удар по Вінниці. У наслідку – десятки загиблих та постраждалих. Окрім того, зазнали руйнувань житлові будинки, розташовані неподалік місця теракту.
При Вінницькій міській раді було створено спеціальні комісії з обстеження для фіксації пошкоджень. Тим часом для допомоги місцевій владі з усунення наслідків долучився не лише місцевий бізнес, а й Міжнародна організація з міграції України МОМ.

«Після трагедії у Вінниці 14 липня Міжнародна організація з міграції запитала місцеву владу про необхідну допомогу й отримала список потреб. Виходячи з наявності матеріалів на складах МОМ, для Вінниці було виділено брезент, фанеру та гвіздки для негайного закриття пошкоджень у постраждалих будівлях», – розповідають у МОМ.
Таким чином 2880 м² фанери та 3600 м² брезенту вже доставили до Вінниці.

«Вдячні Міжнародній організації за надану допомогу. Отримані матеріали наразі є дуже необхідними. Брезент використаємо для накриття покрівлі, що допоможе уникнути подальших руйнувань та підтоплень квартир у разі негоди. А фанерою перекриємо вибиті вікна та двері», – каже директор департаменту житлового господарства ВМР Роман Фурман.

Вже не вперше МОМ надає допомогу Україні та вінничанам зокрема. Починаючи з весни організація допомагає Вінниччині реагувати на нагальні потреби з розміщення внутрішньо переміщених осіб, надаючи громадам і центрам розміщення ВПО непродовольчі товари, пральні машинки і сушарки, кухонні набори, засоби гігієни, здійснюючи ремонти колективних центрів та покращуючи санітарні умови.

Довідка: МОМ тісно співпрацює з Урядом України та іншими партнерами – громадянським суспільством, науковими установами, приватним сектором, асоціаціями мігрантів та діаспори, агентствами ООН тощо – задля підтримки гуманної, безпечної та впорядкованої міграції для блага мігрантів та суспільства.

Після початку повномасштабної війни в Україні МОМ переорієнтувала свої програми та проєкти на гуманітарну допомогу переселенцям та підтримку громад, що їх приймають, а також на нагальні потреби людей у постраждалих деокупованих регіонах України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin