У Вінниці за місяць роботи Nextbike велосипеди в оренду брали 2800 разів

Наприкінці березня у Вінниці стартував третій сезон муніципального велопрокату спільно з компанією Nextbike. 110 велосипедів розмістили на 25 станціях. За місяць велобайки брали на прокат 2800 разів. Про це розповіли у департаменті енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради.

Про це повідомляє ВМР.

У Вінницькій громаді сезон велопракату стартував 28 березня, але перед запуском усі велосипеди перевірили та полагодили, а станції пройшли технічне обслуговування.

«За місяць роботи прокату двоколісні брали в оренду 2800 разів, в середньому це близько 90 оренд на день. Люди постійно беруть велосипеди напрокат, адже розуміють, що це мобільно та екологічно. В переважній більшості їх містяни використовують як громадський транспорт. В середньому вони беруть велосипеди на 20 – 25 хвилин, аби дістатись з дому до роботи і навпаки. Також орендують велобайки для прогулянок – тоді тривалість становить годину і більше», – розповідає заступник директора департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Андрій Сорокін.

Він додає, що з часом, по мірі активізації сезону, кількість велосипедів на станціях буде збільшуватись. Загалом у Вінниці є 180 роверів, але на маршрути зазвичай виходить близько 160. Нині потреби виставляти усі двоколісні ще немає.

Андрій Сорокін зауважує, якщо, беручи велосипед напрокат, людина виявляє будь-яку технічну несправність, про це слід повідомити оператору на “гарячу” лінію (0800 211 980) або ж на офіційну сторінку NextBike. А з виявленими дефектами двоколісний транспорт слід залишити на найближчій станції велопрокату.

Із переліком усіх станцій NextBike користувачі можуть ознайомитися в мобільному додатку, в якому зазначені всі точки велопрокату по місту. Найбільш популярними, за словами Андрія Сорокіна, залишаються станції на площі Європейській, на проспекті Космонавтів та поблизу Будинку Офіцерів.

«Кожен охочий може взяти в оренду велосипед і пересуватись містом. Додам, що цьогоріч цінова політика прокату велобайків не змінилась, вона залишилась на рівні минулого року. Разова поїздка тривалістю в одну годину обійдеться в 25 гривень. Вартість місячного абонементу 250 гривень, а річний абонемент вартує 1150 гривень. Людям, які постійно орендують двоколісні, краще купувати річний абонемент. Крім того, абонементи компанії Nextbike дійсні не тільки у Вінниці, а й у інших містах, де є такі велопрокати. Зокрема в Одесі, Львові та навіть за кордоном», – говорить Андрій Сорокін.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin