Україні запускають інформкампанію «Дитина не сама»

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільно з Офісом Президента запускають інформаційну кампанію з допомоги дітям, які залишилися без піклування дорослих, а також надасть інструкції з тимчасового влаштування дітей у сім’ї.

Про це повідомляє Офіс Президента.

«Сьогодні зростає кількість дітей, які залишилися без батьківського піклування та перебувають у небезпеці. Насамперед це діти з регіонів, у яких відбуваються активні бойові дії, бомбардування житлових кварталів. Чат-бот @dytyna_ne_sama_bot («Дитина не сама») є інструментом для дорослих, завдяки якому можна допомогти дитині, яка загубилася, залишилася без батьківського піклування, тимчасово прихистити її у своїй сім’ї», – зазначила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Кампанія допоможе популяризувати чат-бот «Дитина не сама» у Telegram, який дає змогу українським сім’ям та іноземним організаціям подати заявку до служб у справах дітей про готовність тимчасово влаштувати юних громадян. Заявку у чат-боті залишили вже понад 15 тис. українських сімей та більш як півтисячі іноземних організацій. У чат-боті також містяться інструкції для тих, хто загубив або знайшов дитину.

«До війни в Україні була доволі велика кількість дітей, що підлягали усиновленню, – майже 17 тисяч. Діти зі статусом сироти та позбавлені батьківського піклування потребують домашнього, родинного спілкування на зміну вихованню в закладах інституційного догляду. Зараз кількість таких дітей щодня тільки зростає – від бомбардування до бомбардування. Ми готуємося до покращення та зміни системи усиновлення, діджиталізації певних складових цього процесу, яка запрацює одразу після війни. Наразі велика кількість родин можуть і хочуть допомогти дітям, але потребують додаткових пояснень та актуалізації відомостей щодо процедури», – зазначила радник – уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук.

Крім чат-бота, на домені Міністерства соціальної політики буде створено окремий розділ, присвячений захисту прав дітей в умовах війни, де акумулюватиметься вся відповідна інформація. ЮНІСЕФ допомагатиме створювати контент для цього ресурсу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin