Замість 2 грн хотіли 4 грн. «Вінницягаз» збільшує тарифи

Національна комісія у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) уже приготувала нові тарифи для облгазів. Абсолютній більшості сімей з першого січня за доставку газу доведеться платити більше.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Абсолютна більшість облгазів просила значно підвищити їхні тарифи на доставку газу. Наприклад, «Вінницягаз» звернулася до профільної комісії з проханням замість 2,016 за кожен куб, встановити ціну 4,41грн. Проте чиновники прохання хоч і розглянули, але підвищили тариф лише до 2,112 грн.

Вже наступного року можуть також переглянути ціни на газ та електроенергію.

Газ

До травня 2022 року тарифи на газ для населення не зростатимуть. Річні ціни встановлені ще з травня 2021 року. Та що буде далі – покаже ситуація на ринку. 

«До таких цін, які були на початку літа 2021 року, 300-400 доларів за тисячу кубометрів, ми не повернемося. Найімовірніше, до літа 2022 року ціна стане 600 доларів», – сказав інвестбанкір Павло Присяжнюк.

Елетроенергія 

Тарифи на світло зафіксовані до квітня 2022 року. Після закінчення цього терміну є всі підстави для підвищення тарифів, але, знову ж таки, прийматиметься ще одне політичне рішення.

У Мінекономіки опублікували свій прогноз. Очікується, що кожен кВт*годину збільшиться в ціні на 17,5%.

А ось тарифи на опалення та гарячу воду безпосередньо залежатимуть від ціни на газ. Блакитне паливо у собівартості цих комунальних послуг складає до 80%.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin