За кількістю ОСББ Вінницька міська територіальна громада здобула третє місце в Україні

Вінницька міська територіальна громада здобула третє місце в Україні за кількістю ОСББ, які діють у понад 40% загального багатоквартирного житлового фонду. Оскільки, створено 722 об’єднання співвласників багатоквартирного будинку у 832 висотках.

Про це повідомили у Місті над Бугом.

Начальник відділу із розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Вінницької міськради – Ігор Іванов, зауважив, що перед Вінницею два міста-мільйонники, тому третє місце це гарний результат.

“Загалом в цьому році ми уже зареєстрували 53 ОСББ у 55 будинках. Також цікаво, що ми зробили інформаційний запит у міста обласного значення і, відповідно до них, за кількістю ОСББ створених станом на 4 жовтня 2021 року ми на третьому місці. Перед нами тільки Київ і Запоріжжя. Ми створили 52 ОСББ, Київ – 57, Запоріжжя – 92”, – розповів Ігор Іванов.

Варто згадати, що на сьомому муніципальному опитуванні IRI, що понад 75% вінничан задоволені місцевою владою.

У Вінниці діють муніципальні програми підтримки ОСББ. Приміром, безкоштовний капітальний ремонт одного з конструктивних елементів коштом міського бюджету. Це може бути дах чи заміна різних комунікацій. Якщо будинок зведений до 1970 року, фінансова підтримка надається на ремонт одразу двох елементів. Ігор Іванов розповів, що цьогоріч 49 ОСББ у Вінниці вже скористалися такою можливістю.

«Переходимо до цифр: станом на 19 жовтня 2021 року 49 ОСББ уже скористалися програмами підтримки на загальну суму понад 19 мільйонів 300 тисяч гривень. З них 30 ОСББ це перший капітальний ремонт на суму понад 15 мільйонів гривень, повністю безкоштовно, а також понад 3 мільйони 200 тисяч гривень (частка міської ради) за умовами співфінансування», – розповів начальник відділу із розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Вінницької міськради.

Також Вінницькі ОСББ зможуть отримати пільгові муніципальні кредити на впровадження заходів з енергоефективності. Умовою використання цього інструменту підтримки є участь у державній програмі «Енергодім», яку впроваджує «Фонд енергоефективності».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin