Міністерство охорони здоров‘я розробили нові карантинні правила

В Міністерстві охорони здоров’я розробляють нові карантинні правила в Україні, в них включать превілеї для вакцинованих громадян. До прикладу, маючи COVID-сертифікат, українці зможуть відвідувати заклади харчування навіть при червоному рівні небезпеки. 

Про це сьогодні повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін. 

За його словами якщо навіть введуть новий локдаун, він буде не таким жорстким. Єдина умова- вакцинація. Нові правила вже в розробці і будуть прийняті найближчими днями. 

“Ми хочемо дозволити більш полегшені норми роботи бізнесу й відвідування закладів тим людям, які пройшли повний курс вакцинації й мають внутрішній сертифікат” – сказав Кузін. 

Як пояснив головний санітарний лікар – заклади громадського харчування зможуть працювати навіть в червоній та оранжевій зонах, при умові що персонал вакцинований на 100%.  

Для того щоб відвідати заклад потрібно буде показати QR-код на вході. 

На сьогодні в Україні можна отримати два типи сетрифікатів: міжнародний та внутрішній. Отримати їх можна в “Дії”, якщо пройшли повний курс вакцинації.  

За пропозицією Віктора Ляшка привілеї отримають також і ті, хто отримав лише одну дозу щеплень, але тільки в жовтій зоні. 

Так, внутрішніх сертифікатів буде два, жовтий (одна доза) й зелений (дві дози).  

Коли ж посилять карантин поки що не відомо. Як пояснив Ляшко, засідання державної комісії ТЕБ і ЧС, яка регулює карантинні обмеження, планують після того як кабінет міністрів прийме відповідне рішення по карантину. Крім того, про посилення карантину кабмін має попередити за тиждень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin