Цього місяця у Вінниці відбудуться дві велоподії

У червні у Вінниці пройде дві події для велосипедистів. Уже за тиждень буде проведено веломарафон-бревет “Пиріжковий”, а з 19 по 21 червня триватимуть “Янівські вихідні”.

Про це радіохвилі “Місто над Бугом” розповів голова наглядової ради ГО “Вінниця мобільна” Олександр Царевський.

“Пиріжковий” – це найдавніший заїзд у Вінницькій області. Свою назву він отримав завдяки частуванням, які очікують на учасників велозаїзду. Зокрема велосипедистам пропонуватимуть скуштувати борщ, виготовлений за спеціальним рецептом. Також, за словами Олександра Царевського, заїзд має й інші цікаві традиції, яких дотримуватимуться й цього року.

Якщо брати по канону, то це рами, які вироблені до 1970-го року. Ми спростили правила: це рами, які вироблені до 1980-го року, бажано з максимально регіональним обвісом. І вже серед цих велосипедів буде проходити конкурс,

– розповів Олександр про “Янівські вихідні”.

Окрім велоперегонів на “Янівські вихідні”, планується й цікава культурна програма. Зокрема, можна буде насолодитися виступом польських джазових виконавців та столичних музикантів. Також очікують майстер-класи з приготування страв подільської кухні. Аби взяти участь у заході, потрібно зареєструватися на фейсбук-сторінці заходу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin