“Ми приїхали вчитись,” – мер Маріуполя розповів про вінницький досвід у роботі власного муніципалитету

Зараз із робочим візитом у Вінниці перебуває делегації гостей з Маріуполя. Її очолює мер міста Вадим Бойченко.

Про це інформує сайт Вінницької міської ради.

Сьогодні гості зустрілись з міським головою Сергієм Моргуновим та його заступниками у HUB«Місто змістів». Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко розповів, як реалізували вінницький досвід в питаннях прибирання вулиць та наведення чистоти у місті, створення кардіоцентру, надання послуг населенню тощо.

Крім того, пан Бойченко під час зустрічі згадав про перший візит делегації до Вінниці:

Дійсно, тоді ми приїхали вчитися. І перше, на що я звернув тоді увагу, це чистота у місті. Я запитав у Сергія Анатолійовича, як цього досягнути, і тепер по наших вулицях їздять спеціальні машини-пилососи, які ми вперше побачили саме у Вінниці. Це простий приклад того, як ми застосували побачене у вас, і це працює. Ми запрошуємо вас подивитись, як ваш досвід трансформується у наші результати.  Друге ваше досягнення, яке ми використали в Маріуполі, це ваш кардіосудинний центр. Ми отримали виклик, пов’язаний з війною. Найбільші медичні заклади, на жаль, залишилась на непідконтрольній території – в Донецьку. Це для нас було серйозним викликом. Ми побачили ваш рівень і почали працювати у цьому напрямку. Тоді прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав нашу ініціативу і допоміг фінансово, в тому числі придбати обладнання – ангіограф. Завдяки кардіоцентру ми в два рази скоротили смертність

У свою чергу Сергій Моргунов розповів гостям про стратегічне бачення розвитку Вінницької міської територіальної громади – Стратегію «Вінниця 3.0» та відповів на питання колег з Маріуполю.

Також сьогодні делегація з міста металургів планує відвідати будинки, зведені за програмою «Муніципальне житло» по вул. Маяковського. Побувають у КП «Вінницякартсервіс», де також поспілкуються з представниками муніципалітету Вінниці щодо впровадження в систему муніципального управління елементів Smart-city. У планах також поїздка на вінницький індустріальний парк. Крім того, ознайомляться з тим, як у Вінниці проводиться ремонти доріг, тротуарів, житлового фонду, працюють над впровадженням безбар’єрного середовища тощо.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin