У ВООЗ дали поради, як прибирати вдома під час карантину

Насьогодні відом, що ризики заразитися на коронавірусну інфекцію вищі через респіраторні краплинки. Хоча ризик зараження від поверхонь існує, за даними CDC, офіційно таких випадків зареєстровано не було. 

Проте ВООЗ стверджує, що такі ризики зараження існують. 

Очищення та дезінфекція поверхонь вважається гарним методом профілактики COVID-19. 

За останніми даними вірус може жити на поверхнях від декількох годин до декількох днів. Тривалість може залежати від матеріалу, з якого поверхня зроблена. 

Як же очищати та дезінфікувати поверхні?

  • одягніть одноразові рукавички. Їх важливо викидати після кожного прибирання. Якщо у вас рукавиці багаторазового використання, то вони мають використовуватись лише для дезінфекцій проти COVID-19;
  • перед дезінфекцією, поверхні треба вимити мийним засобом або водою з милом;
  • для дезінфекції ви також можете використовувати розбавлений господарський відбілювач (5 столових ложок відбілювача на приблизно 3,5 літра води) або розчин, де вміст спирту не менше 70%;
  • для чищення килимів використовуйте засоби, які для них передбачені й доступні в крамницях;
  • після чистки виперіть килим згідно з інструкцією. Використовуйте під час прання максимальну температуру води, яка тільки можлива.

Окрім дотримання усіх рекомендацій та порад, перш за все варто не втрачати здорового глузду, не панікувати та не розпускати чуток. Мийте руки частіше, займайтесь саморозвитком та любіть ближніх.

Які засоби для дезінфекції можна використовувати для приміщення?

Хмельницька обласна державна адміністрація за рекомендаціями Державної установи «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» оприлюднила перелік дезінфікуючих засобів, серед них:

  • Амісепт;
  • Гуасепт;
  • Акрилан-преміум клінік;
  • Полідез;

Крім того, зауважують, що для прибирання можна використовувати й інші дезінфікуючі препарати, в інструкції до використання яких передбачено знезараження вірусів. Наголошують, що використання деззасобів необхідно проводити згідно із вказаними в інструкції параметрами. На етикетці має бути зазначено, що засіб має Свідоцтво про державну реєстрацію деззасобу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin