Виставка «Заручники окупації» відкрилася у Вінниці

10 березня у Вінниці відкрили виставку «Заручники окупації», присвяченій долі кримськотатарських сімей, які стали заручниками окупації Криму.

Про це на своєму сайті повідомляє Вінниця.info.

«Філософія даної виставки заключається в тому, щоб показати життєві історії цілого народу за допомогою фотографій, коротких записів. Ми обирали не тільки публічних осіб, але і простих людей, життя яких змінилося через окупацію Криму.

Хочемо дати більше інформації українському суспільству, систематично нагадувати, що Крим окупований, що він – невід’ємна частина, що там (в Криму – ред.) є люди, які боряться за свої території. Тому дуже важливо, щоб українці не адаптувалися до того, що Крим є анексованим і продовжували боротьбу за території, проявляли солідарність з людьми, які повернулися з Криму», – розповідає Ескендер Барієв, голова Кримськотатарського ресурсного центру.

На вставці представлено 20 сімей кримських татар, 10 з яких залишилися в окупованому Криму, а 10 тимчасово проживають у різних регіонах України. На кожному стенді англійською і українською мовами написані історії сімей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin