Українська піаністка отримала “Греммі”: що відомо про Надію Шпаченко

Українська піаністка Надія Шпаченко отримала престижну музичну нагороду “Греммі”.Понеділок

Про це йдеться на сайті премії.

Її альбом “The Poetry of Places” переміг в категорії “Кращий класичний збірник”.

До платівки “The Poetry of Places” увійшли нові сольні та вже виконані твори з піаністом Філармонії Лос-Анджелесa Джоеном Пірсом Мартіном і перкусіоністами колективу Los Angeles Percussion Quartet Ніком Террі і Корі Хіллс.

Хто така Надія Шпаченко?

Надія Шпаченко народилася в Харкові. У 1991 році з матір’ю, єврейкою Серафімою Шварц, вони виїхали до Ізраїлю, а потім – до Америки. Наразі Надія – професор Каліфорнійського університету міста Помона.

Надія регулярно виступала з сольними та камерними концертами, а також як солістка з оркестрами у Північній Америці та Європі в таких залах, як Музей мистецтв Лос-Анджелеса, музей “Phillips Collection” у Вашингтоні, “Chateau de Modave” в Бельгії, “Concertgebouw” в Амстердамі і Карнегі-хол у Нью-Йорку. Шпаченко також гастролювала в Мексиці з оркестром “Baja California” і виступала з оркестром Харківської філармонії та симфонічним оркестром Сан-Бернардіно в Каліфорнії.

Надія виступила зі світовими прем’єрами, виконавши твори таких композиторів, як Елліотт Картер, Джордж Крамб, Даніель Фельсенфельд, Том Флаерті, Енні Госфільд, Віра Іванова, Леон Кірхнер, Емі Бет Кірстен, Ханна Лейш, Джеймс Матесон, Міссі Маццолі, Гарольд Мелтцер, Адам Шенберг, Льюїс Спратлан, Гернот Вольфганг, Яніс Ксенакис, Пітер Йейтс, Джек Ван Зандт та багато інших.

За що українка отримала нагороду?

Як повідомляє блог про українську музику LiRoom, піаністка Надія Шпаченко отримала перемогу в номінації «Найкраща збірка класичної музики» за альбом The Poetry of Places.

The Poetry of Places — це збірка з десяти робіт різних композиторів, натхненних видатною архітектурою. Існує два варіанти програми — «XXI століття» та «Змішані періоди». У другому варіанті присутні роботи, які відсилають до України — «Великі ворота Києва» Модеста Мусорґского, а також «Бахчисарайський фонтан» Антона Аренського.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin